Comenzi telefonice 0757 101 000

Electrocardiografe

Electrocardiograful inregistreaza activitatea electrica a inimii. Acest dispozitiv detecteaza acele mici semnale electrice ale inimii care fac ca muschiul inimii sa pompeze sange in tot corpul. Acest dispozitiv nu incarca corpul cu electricitate.

Doctorul Willem Einthoven a folosit pentru prima oara termenul de electrocardiograma odata cu cercetarile realizate in anul 1893. Ulterior, in anul 1901, lucrand si dezvoltand aparatul   pentru care a fost laureat cu Premiul Nobel pentru Medicina in anul 1924, a observat relatia dintre modificarile aparute in cadrul unei electrocardiograme si potentialele boli specifice inimii.

Prin intermediul electrocardiografului se poate afla:
– cauza/cauzele palpitatiilor si a durerilor in piept, ametelilor , dificultatilor in respiratie sau lesin;
– eficienta anumitor medicamente si efectul acestora asupra inimii;
– eficienta unor dispozitive implantate in inima si daca aceste functioneaza pentru a controla activitatea anormala a inimii.

Un electrocardiograf are ca si componente: unitatea principala, cablu pacient, cablu alimentare, electrozi (cu ventuza, tip cleste, in functie de partile din corp unde se monteaza), acumulator. Electrozii se pozitioneaza pe brate, picioare si piept si sunt conectati prin cabluri de electrocardiograf. Dispozitivul detecteaza semnalele electrice transmise cu fiecare bataie de inima, masurandu-se tensiunea dintre electrozi si le inregistreaza in computer sau le tipareste pe hartie.

Majoritatea electrocardiografelor au afisare pe 12 derivatii, insa exista si dispozitive cu afisare pe 18 derivatii, ceea ce mareste considerabil rata de detectie a infarctului miocardic la nivelul ventriculului drept si al peretului posterior.

Ultimele modele de electrocardiografe disponibile, care functioneaza pe baza algoritmului Universitatii din Glasgow ofera posibilitatea de a exporta electrocardiograma in format PDF, PNG, XML, HL7, DICOM si de a o viziona simultan si pe aparat si pe PC, de a se cupla la pulsixometru si sunt prevazute cu functii de depistarea automata a aritmiilor.

Updating…
  • Nu ai niciun produs în coș.